Равнището на безработица в област Враца намалява от 9,13 на

...
Равнището на безработица в област Враца намалява от 9,13 на
Коментари Харесай

Безработицата в област Враца намалява през юни, но се запазва два пъти над средната за страната

Равнището на безработица в област Враца понижава от 9,13 на 100 през май до 8,27 на 100 от дейното население през юни, само че остава два пъти по-високо от междинното за страната, което е 4,23 на 100, оповестиха от Дирекция " Бюро по труда " във Враца.

През предишния месец единствено в общините Враца и Мездра безработицата е под междинното равнище за страната - малко над 3 на 100 от трудоспособното им население. Във всички останали общини процентът на записаните в бюрата по труда незаети е от два до осем пъти над междинното ниво за страната през юни.

Най-висока е безработицата в община Борован - 34,66 на 100, и в община Хайредин - 31,28 на 100, малко над 21 на 100 е нивото на незаети в община Криводол. В общините Оряхово, Мизия, Роман и Бяла Слатина нивото на безработица е сред 13 и 18 на 100, а в община Козлодуй - към 7,6 на 100.

За последния месец записаните в трудовата борса във Враца от врачанската и криводолската общини, за които дава отговор, са 313, като съвсем всички имат право на обезщетение за безработица. През същия интервал работа са почнали 346 безработни, от които 168 - на първичния пазар на труда, а останалите по разнообразни стратегии и планове за претовареност.

Работодателите са предложили през месеца 157 работни места единствено на първичния пазар на труда, съгласно данните на дирекция " Бюро по труда " във Враца. Най-много се търсят авторемонтни служащи, фрагменти в хотелиерството и ресторантьорството, за преработващата индустрия, както и държавни чиновници.     

     
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР