Равинът Даниел Литвак, който ръководи еврейската общност в Порто, е

...
Равинът Даниел Литвак, който ръководи еврейската общност в Порто, е
Коментари Харесай

Португалия задържа равина, дал достъп на Абрамович до ЕС

Равинът Даниел Литвак, който управлява еврейската общественост в Порто, е арестуван по следствие за това по какъв начин точно руският милиардер Роман Абрамович се е сдобил с португалско поданство.

Португалските управляващи стартират да проверяват натурализацията на Абрамович още през януари, написа BBC.

Абрамович пребиваваше във Англия, само че на фона на внезапното изстудяване на връзките сред Лондон и Кремъл около отровната спекулация Скрипал и анексирането на Крим, той не възобнови разрешителното си за престояване. Първоначално Абрамович получава израелски паспорт и безвизов достъп до Англия и Европейски Съюз. През 2021 година придобива португалско поданство въз основа на уверение от равин, че е потомък на сефарадски евреи, прогонени от Испания и Португалия от инквизицията.

С португалското поданство Роман Абрамович получава и правото да живее във всяка от 27-те страни от Европейски Съюз.

Местният вестник Publico написа, че равинът е бил арестуван, когато е трябвало да отлети за Израел. Прокуратурата е съобщила, че задържането е по отношение на корупция, подправяне на документи и пране на пари. А равинът ще се изправи пред съда през днешния ден.

Еврейската общественост в Порто е реагирала с изказване, в което изрично отхвърля съмненията за нередности и назовава следствието част от клеветническа акция.

Само преди дни заради ,  Роман Абрамович попадна под европейски и американски наказания и даже обяви британския футболен тим " Челси ", който притажаваше, за продажба.

Със увеличение на напрежението сред Русия и западните страни, още преди започването на експанзията, Ромен Абрамович очевидно се е прибрал в Русия, като даже беше част от съветската делегация за договаряния с Украйна на една от срещите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР