Равин от Вирджиния говори, след като местен уличен панаир отхвърли

...
Равин от Вирджиния говори, след като местен уличен панаир отхвърли
Коментари Харесай

Равинът говори, след като фестивалът във Вирджиния отрече церемонията по менора заради войната в Израел: `Неамерикански`

Равин от Вирджиния приказва, откакто локален махленски панаир отхвърли настояването му да организира осветяване на менора в чест на Ханука, потвърждавайки, че уредниците незаслужено съпоставят годишната еврейска традиция с войната в Газа.

Равин Менди Хебер искаше да организира годишното празненство на 2-рия неделен фестивал на изкуството и музиката в Уилямсбърг, само че уредниците отхвърлиха молбата му заради опасения, че ще наподобява, че събитието „ избира страна “ в войната против Хамас.

Организацията обществено съобщи, че отводът е, тъй като не позволява религиозни тържества, само че Хебър сподели, че уредниците частно са признали, че биха могли да разрешат събитието, в случай че е включена и ислямска група.

„ Изглежда, че виждат, че един евреин е виновен за дейностите на другите хора “, сподели Хебър по време на „ Американската нюзрум “ в четвъртък. „ Ханука е посланието за победа преди 2000 години и времето на Светия храм, както и запалването на менората с ма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР