Равенството не е опция. Победата е всичко, което има значение.

...
Равенството не е опция. Победата е всичко, което има значение.
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски излизат в нова битка за чест с важен залог

Равенството не е алтернатива. Победата е всичко, което има значение. Такъв е залогът в огромното дерби сред ЦСКА и Левски в 30-ия кръг на Първа лига.

Срещата започва в 17.15 часа на Националния стадион „ Васил Левски” и, както постоянно, можете да я наблюдавате минута по минута в GONG.BG. Мачът ще бъде излъчен в директно предаване по DIEMA SPORT, а също и онлайн посредством PLAY DIEMA XTRA.

И двата тима не влизат в основния конфликт в идеална форма – „ сините” изгубиха с 0:2 от Лудогорец в предходния кръг, до момента в който „ червените” претърпяха проваляне с 2:3 през седмицата в първи полуфинален мач против Ботев Пловдив за Купата.

Разликата в точките е 6 в интерес на ЦСКА, което обаче в никакъв случай не е било решителен фактор. В редиците на „ червените” сигурно ще има промени, само че освен поради умората. Опорният халф Жанио Бикел е осъден поради аления картон, който получи под тепетата, а плеймейкърът Тиаго Родригес е под въпрос. Очаква се Валентин Антов да се върне в игра, откакто получи отмора за дуела против „ жълто-черните”.

При Левски обстановката откъм контузени състезатели наподобява малко по-лоша. Валери Божинов, Серджиу Буш, Седрик Унтонджи и Еркебулан Сейдахмет до един лекуват разнообразни контузии. Вторият капитан Иван Горанов е осъден, само че старши треньорът Георги Дерменджиев може да разчита на Луи Нганиони за позицията на ляв бек, откакто французинът се завръща след изтърпяно наказване.

В навечерието на срещата треньорът на Левски Георги Дерменджиев показа: „ Искам съдиите да ги оставим да свирят обикновено, доста ги разясняваме преди и след мачове, дано да ги оставим да свирят това, което виждат. Любо Пенев е добър треньор, той умее добре психически да влияе на играчите, да им откри добре позициите, има визия за тима, качеството на игра доста е усъвършенствано на ЦСКА, по тази причина считам, че би трябвало да създадем добър и зрелищен мач.”

Наставникът на „ червените” от своя страна не подмина тематиката за съдийството. За основен рефер на дуела е назначен Станислав Тодоров.

„ Не желая да се занимавам със съдии, БФС и по този начин нататък. Те би трябвало да си гледат работата. Няма да спра да се занимавам обаче, в случай че не престават по този метод. Няма по какъв начин, не се предавам, до последно. Тези хора пречат по този метод. Действайки по този метод, пречат и те го знаят. Лошото и жалкото е, че го вършат преднамерено. С цел”, сподели Пенев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР