Равенството 1:1 като гост на Осиек, с което ЦСКА елиминира

...
Равенството 1:1 като гост на Осиек, с което ЦСКА елиминира
Коментари Харесай

ЦСКА с няколко постижения за историята

Равенството 1:1 като посетител на Осиек, с което ЦСКА отстрани хърватския отбор в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, беше белязано от няколко достижения, които влизат в историята на „ армейците “.

Ирландецът Греъм Кери, който се разписа в 33-ата минута, стана първият чужденец, вкарал юбилеен гол за „ алените “ в Европа. Неговото попадение във вратата на Осиек е под №350 за ЦСКА в евротурнирите. Първият гол е дело на Иван Колев, а по-късно идват Димитър Якимов (50), Георги Денев (100), Христо Стоичков (150), Илия Войнов (200), Велизар Димитров (250) и Тодор Янчев (300).

Милан Шкорич, който се разписа за Осиек, пък вкара попадение №320 във вратата на „ армейците “ в континенталните шампионати под егидата на УЕФА.

Стойчо Младенов води ЦСКА за 21-ви път в Европа и по този индикатор се изравни с именития Крум Милев. Двамата разделят четвърто място в клубната класация по този индикатор. Интересното е, че мачът с Осиек беше 13-и следващ за Екзекутора на Ливърпул, в който той не позволява загуба отпред на „ алените “. Последното проваляне на Младенов в Европа с ЦСКА е против Галатасарай преди 18 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР