Равенството 0:0 с Хърватия изпрати белгийския тим у домаБелгия отпадна

...
Равенството 0:0 с Хърватия изпрати белгийския тим у домаБелгия отпадна
Коментари Харесай

Белгия отпадна от Световното първенство в Катар

Равенството 0:0 с Хърватия изпрати белгийския отбор вкъщи

Белгия отпадна от Световното състезание по футбол, откакто стигна единствено до 0:0 против втория в група " F " Хърватия. Световните вицешампиони се класираха за елиминациите зад спечелилия в потока Мароко, който надделя Канада с 2:1.

Белгийският селекционер Роберто Мартинес направи три промени, като главната бе изваждането на Еден Азар от титулярния състав. Вместо него, Дрийс Мертенс заигра като " подправена деветка ". Той получи една от най-хубавите благоприятни условия за първата част след подаване на Кевин Де Бройне, само че стреля над гредата, заяви Българска телеграфна агенция.

Хърватите пък получиха дузпа след нарушаване на Яник Караско против Андрей Крамарич, само че решението на Антъни Тейлър бе анулирано след видеоповторение.

На почивката Мертенс бе сменен от Ромелу Лукаку и нападателят на Интер мигновено имаше опция да вкара. В 49-ата минута той завоюва висока топка и стреля с глава във вратата на хърватите, само че Доминик Ливакович отрази удара.

В идващите минути хърватите натикаха белгийците в личната им половина и на Тибо Куртоа му се наложи да избива поредни удари на Матео Ковачич, Марсело Брозович и Лука Модрич. По-чистото състояние обаче бе за Белгия в 62-та минута. Удар на Яник Караско бе отразен от Ливакович и Лукаку получи късмет да вкара на опразнената врата, само че уцели страничната греда.

Лукаку пропиля още две 100-процентови положения в последните минути. Нападателят на Белгия първо пропиля състояние от пет метра с удар в навън, след което не съумя да се разпише от още по-малка отдалеченост. Той получи пас по въздуха от Торган Азар, само че отигра топката с гърди и я изпрати в ръцете на Ливакович.

Така Белгия се сбогува с Катар още в груповата фаза на Световното състезание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР