Раул Албентоса Редал. Това е испанският централен защитник на ЦСКА.

...
Раул Албентоса Редал. Това е испанският централен защитник на ЦСКА.
Коментари Харесай

Албентоса: Предпочитах да пазя Роналдо, а не Меси

Раул Албентоса Редал. Това е испанският централен бранител на ЦСКА. На 7 септември бранителят навърши 31 години. Какъв подарък ще му донесе най-голяма приятност?

„ Дойдох тук, с цел да печеля лигата. За да реализираме това, ние дружно като тим, би трябвало да се борим за допустимо най-високо класиране”, показа Албентоса в предаването „ Преди кръга” по DIEMA SPORT.

Роден в Алсира, област Валенсия, Раул се възпламенява по футбола още в ранна детска възраст, въпреки че в фамилията му няма представител на този спорт.

„ В моето семейство няма футболист. Баща ми беше колоездач, само че не професионален. Практикуваше колоездене след работната седмица, майка ми бе част от верига за сладоледи във Валенсия, моят брат пък тренираше таекуондо. Татко неотдавна ми напомни с усмивка, че като дребен непрекъснато съм казвал, че желая да играя футбол. Това, което съм постигнал, е с помощта на тях”, показа Раул.

Непоколебим, съдбоносен и подготвен да извърши детската си фантазия, Раул Албентоса излиза от вкъщи си и потегля по своя личен път още като непълнолетен хлапак. Присъединява се към Елче на 14. „ Бях най-малкият на етажа, на който живеех, по този начин доста бързо пораснах”, показа бранителят.

През сезон 2014/15 Ейбар за първи път взе участие в Ла Лига, а Албентоса е в състава. Несъмнено това е върхът в кариерата му, най-малко досега. Сблъсква се със звезди като Меси и Роналдо.

„ За мен беше по-добре да вардя Роналдо, тъй като португалецът търси повече контакт, до момента в който Меси е по-изкусен. Преди да се стигне до конфликт с него, той или те преодолява, или го фаулираш. И Роналдо не е елементарен за превъзмогване, само че с него най-малко има конфликти, единоборства, игра тяло в тяло. Много е атлетичен, здрав, и аз се любувах на борбите с него”, разяснява още бранителят на ЦСКА.

Албентоса е другар с фигури като Давид Вия и Фернандо Торес, които в този момент се подвизават в Япония. Самият той също имаше опция да се озове в страната на изгряващото слънце, само че ориста му отрежда място в Дарби Каунти.

След това минава през Малага и Депортиво Ла Коруня. И в този момент стоманеният бранител е тук в България. Той се разписа в дербито с Левски за крайното 2:2. Това беше първото му попадение в родния хайлайф.

„ Преди мача имах чувството, че ще вкарам. През второто полувреме надиграхме противника, бяхме доста по-добри от тях. Излязохме много напред и вкарах.”

Веднага след този мач се появи информация, че испанецът може да бъде идващият капитан на ЦСКА. Готов ли е да поеме тази отговорност?

„ Уважавам моите съотборници, които са капитани в този момент. Ще им оказвам помощ постоянно, само че този въпрос е вторичен за мен. Ако на следващия ден някой от тях не играе, ще сложа лентата, мога да нося отговорност.”

Раул Албентоса се гордее със сплотеното си семейство. Има две деца, момиче и момче: „ Обичам да извозвам време с тях. В Испания ходехме на кино, само че тук е мъчно с езика. Обичаме да пътуваме, да вървим дружно на басейн, с цел да се забавляваме.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР