Ръцете на крадците трябва да бъдат отсичани, заяви един от

...
Ръцете на крадците трябва да бъдат отсичани, заяви един от
Коментари Харесай

Кандидат-президент в Мексико ще реже ръцете на крадците

Ръцете на крадците би трябвало да бъдат отсичани, съобщи един от кандидат-президентите на Мексико в телевизионни диспути.

Той провокира недоволството на модератора и стихия от мнения и смешки в туитър, съобщи Ройтерс.

Независимият претендент Хайме Родригес, по прякор Грубияна, който изостава в изследванията, направи предлагането по време на полемика за корупцията. Това стана в първите диспути на петимата претенденти за държавен глава преди изборите на 1 юли.

„ Трябва да режем ръцете на тези, които крадат. Толкова е просто “, съобщи 59-годишният Родригес.

Той добави, че мексиканският Конгрес би трябвало да одобри закон в поддръжка на неговата концепция.

Модераторът на два пъти попита Грубияна дали в действителност мисли това, което приказва.

„ Точно по този начин, тъкмо по този начин “, отговори Грубияна.

Социалните мрежи избухнаха. В тиутър се появи лицето на Хайме Родригес, наложено върху фотография на ислямски екстремист, отсичащ ръката на човек.

Престъпността и корупцията са измежду основните въпроси в предизборната акция в Мексико. Кандидат-президентите са подложени на голям напън да предложат метод за справяне с подкупите, както и да понижат броя на убийствата, достигнал историческия си пик.

Изявлението на Хайме Родригес пристигна след дълга полемика за предлагането на водещия в изследванията ляв претендент Андрес Мануел Лопес Обрадор. Той предложи прошка за преустановяване на нарковойната, взела за десетилетие 200 000 жертви.

„ Това не е нещо неприятно, страните, сравили се с корупцията, го направиха “, сподели за рязането на ръце Хайме Родригес.

Той обаче не назова съответни имена. Ройтерс напомня, че Саудитска Арабия и Иран са измежду страните, които позволяват ампутацията като наказване.

Не стана ясно дали предлагането на Грубияна е лимитирано до държавни чиновници, упрекнати в корупция, или се отнася за нарушителите като цяло.

Хайме Родригес е на пето място в изследванията от петима кандидат-президенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР