Растящите цени на енергоносителите удрят по-бедните производители и потребители повече

...
Растящите цени на енергоносителите удрят по-бедните производители и потребители повече
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Ние сме по-малки и по-бедни, затова цените на стоките ни излизат по-скъпи и неконкурентноспособни

Растящите цени на енергоносителите удрят по-бедните производители и консуматори повече в сравнение с останалите. Става по този начин, че дребните производители тичат на едно място, до момента в който другите играчи са по-заможни и цените им са по-ниски. Това са тежки проблеми и е тъпо, че у нас се случва точно това. Защото няма спор, че българското произвеждане, стоката ни е доста по-качествена, в сравнение с други страни. Но е и по-скъпа, тъй като сме по-малки. 

Това разяснява пред Нова тв Кузман Илиев. 

При нас се получи едно деформиране още от европейските пари. Винаги, когато се дават пари, нещо се случва, някой желае да вземе тези пари и те не стигат до всички. Например европейските пари са съсредоточени у нас в зърнопроизводството и то няколко по-големи бизнесмени, разяснява той.

Липсват тласъци за развъждането на български плодове и зеленчуци, по тази причина и площите, на които се отглеждат са намалели през последните години два пъти. А това е по този начин, тъй като по-богатите страни ни удрят тежко с цените, добави той.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР