Растящите планини от боклук по улиците на Париж сега се

...
Растящите планини от боклук по улиците на Париж сега се
Коментари Харесай

Защо Париж мирише лошо тези дни

Растящите планини от отпадък по улиците на Париж в този момент се трансформират в политически проблем, написа през днешния ден ДПА.

Противниците на кмета социалист Ан Идалго я упрекнаха в безучастие пред лицето на идни хигиенични проблеми, защото към националните стачки против пенсионната промяна във Франция се причислиха службите за събиране на боклуци.

Имаше апели градът да задължи личния състав да работи или да повика частни компании.

Градските управляващи настояват, че до момента са се натрупали 5600 тона отпадък по време на осемдневната стачка. Градът споделя, че обстановката ще остане сложна през идващите дни, като инсинераторите ще бъдат затворени заради стачките, а площадките за събиране на отпадък ще бъдат блокирани.

Миналия понеделник кметицата повтори своята " цялостна поддръжка " за стачките, в това число в събирането на боклука. Това докара до изказвания от министъра на бюджета Габриел Атал, че кметството " подбужда служащите към стачка ".

Други министри, за които се твърди, че като Атал имат упоритости да заменят Идалго като кмет на Париж на идващите избори, също се оплакват.

„ Воня и изгниване “, написа в Tуитър министърът на превоза Клеман Бон, " а няма даже и частична изключителна мярка, оповестена от градската администрация на Париж “.

В понеделник вечерта кореспонденти от тв канала Бе Еф Ем  забелязаха камион за отпадък на частна компания, работеща в Париж. Кметството съобщи, че интервенцията е ориентирана главно към публичното здраве, фокусирана върху разчистването на питателните пазари, премахването на торби с отпадък от земята и обезпечаването на сигурността на пешеходните пътеки.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР