Растенията винаги са били важна част от дома, не само ...

Растенията винаги са били важна част от дома, не само

Цветята, които ще ви донесат късмет

Растенията постоянно са били съществена част от вкъщи , освен поради хубостта си, само че и тъй като основават извънредно уютна атмосфера в интериора. Грижата за живи цветя учи на вина , отпуска и успокоява, а също по този начин основава усещане за спомагателна компания в четирите ни ъгъла, в случай че нямаме домакински любим . 

Изследванията показват , че саксийните цветя са доста , доста повече от елементарно естетически детайл на декора на апартамента. Оказва се, че растенията имат редица здравословни и даже вълшебен свойства, привличайки в живота ни това, което най-вече желаеме . 

Цветя, които притеглят шанс и благосъстояние

Всеки знае благоприятното влияние на растенията върху въздуха в апартамента. Те ги обогатяват с нужния О2 , пречистват ги от токсините и им разрешават да заспят умерено . И наподобяват доста хубаво на перваза на прозореца, създавайки уютна атмосфера.

Цветята също имат спомагателни , изненадващи качества :  те могат да донесат благополучие и разцвет на семейството!  Кои цветя би трябвало да отглеждаме в интериора, с цел да сбъднем фантазиите си? 

1 Aucuba (златно дърво)

Златното дърво дейно ще защищити дома ви от неприятности. С това необикновено растение можете да разгърнете потенциала си и да достигнете върховете на кариерата си. Ако мечтаете за спокойна и другарска атмосфера вкъщи , отидете на цветар за това извънредно цвете. Уверете се, че стаята е задоволително просторна, защото Aucuba обича да има задоволително място, с цел да разпери крилата си сама.

2 Глоксиния (Sinningia)

Цветето се смята за амулет на триумф и разцвет . Позволява ви просто да превърнете фантазиите си в действителност . То дава мощ , неизменност и оказва помощ да се живее в естетика със себе си и околната среда.

3 Антуриум (мъжко щастие)

Растението ще създаде атмосфера на топлота и наслада в дома. Струва си да го поставите на място, където работите или преследвате страстите си и това ще ви помогне да постигнете триумф в най-важните области. Цветето няма да разреши на страстите ви да завладеят ума ви. Той добавя убеденост и осъзнаване на вашите силни страни .

4 Маранта

Характеризирате ли се с новаторски метод на мислене и не се страхувате от измененията по едно и също време ? Това растение е основано за вас! То стимулира желанието за придобиване на нови познания и умения, добавя самосъзнание и спомага за концентрацията. С това цвете на бюрото ви сигурно ще сбъднете проектите си.

5 Драцена Сандера (Щастлив бамбук)

Щастливият бамбук е елементарен за грижи и придава на интериора съвременен тип . Според философията на Фън Шуй в къща с бамбук ще се случват единствено позитивни неща. Растението защитава членовете на семейството от неприятности, вреди и притегля шанс за тях (както подсказва името).

6 Peaceflower (женско щастие)

Това растение носи вътрешен мир и благополучие на собственика си. Според фън шуй тo е богатo на животворна енергия чи. Ето за какво нормално се нарича " женско благополучие " . 

Източник: actualno.com