Растението красула, наричано още дървото на живота може да бъде

...
Растението красула, наричано още дървото на живота може да бъде
Коментари Харесай

Всички имат това растение вкъщи, а не знаят за чудните му св...

Растението красула, наричано още " дървото на живота " може да бъде забелязано в доста български домове. Дали поради поверието, че носи благосъстояние на фамилията, или поради лечебните му свойства, както и уюта, който носи в дома.

Може да го срещнете и с наименованието " Дървото на парите ".Красула има доста разновидности. Въпреки това, най-често срещано е като стайно растение.

Внимание: " Дървото на живота " съдържа арсен в висока централизация, тъй че не се предлага да се злоупотребява с вътрешния банкет на лекарствени препарати въз основата на това растение. В случай на предозиране може да получите повръщане, диария и замаяност.

Херпес на устните

Изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вид е да приложите към него пропит памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински лейкопласт.

Ангина, тонзилит

Изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 мл охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти дневно.

Пиелонефрит, цистит

Нарежете 5 листа, залейте ги с 200 ml гореща вода и оставете за 1 час, след което прецедете. Консумирайте 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Артрит, артроза

Вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

Хемороиди

Oт измити листа изцедете сок и го смесете с малко разнежен вазелин. Полученият мас нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се прави единствено след дефекация и разчистване със студената вода. По време на използването на мехлема би трябвало да се намирате в легнало състояние. Процедурата се прави 2-3 пъти дневно, написа zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР