Растежът в световното използване на петрол се забавя, каза Международната

...
Растежът в световното използване на петрол се забавя, каза Международната
Коментари Харесай

Ръстът в използването на петрол се забавя, казва МАЕ, тъй като цените достигнаха 90 долара за барел

Растежът в международното потребление на нефт се забавя, сподели Международната организация по енергетика в петък, макар че страховете на търговците от потрес в доставките се усилиха цени с близо една пета тази година.

МАЕ в този момент предвижда, че търсенето на нефт ще се усили с 1,2 милиона барела дневно (б/д) тази година, понижение със 130 000 б/д по отношение на миналата му месечна прогноза. В него се споделя, че търсенето на нефт в Китай се е нормализирало след скок след Covid и че меката зима е понижила търсенето.

Той също по този начин понижи прогнозата си за напредък за 2025 година до 1,1 милиона барела дневно, цитирайки по-голямата горивна успеваемост и повече електрически транспортни средства като спирачка за растежа на петрола.

Базираната в Париж група, която значително се финансира от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, е един от най-уважаваните престижи на петролния пазар, само че нейните прогнози внезапно се разминават с тези на ОПЕК, картела за произвеждане на нефт, който съобщи в четвъртък, че чака търсенето...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР