Растежът на световната икономика може да се забави до 2,4

...
Растежът на световната икономика може да се забави до 2,4
Коментари Харесай

Растежът на световната икономика ще се забави, ако търговската война САЩ - Китай ескалира

Растежът на международната стопанска система може да се забави до 2,4 на 100 при ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Това предвижда в отчета си интернационалната рейтингова организация " Фич " (Fitch). Предишната предварителна оценка на организацията бе за повишаване на международния БВП (БВП) с 2,7 на 100 през идната година.

Експертите на " Фич " показват, че забавянето на растежа на международната стопанска система може да настъпи, в случай че Съединени американски щати наложат мита от 25 % на китайски импорт за 300 милиарда $. Именно такива ограничения разисква вашингтонската администрация.

Освен това, в случай че бъдат въведени нови мита в Съединени американски щати, повишаването на международния Брутният вътрешен продукт през тази година може да се забави до 2,7 на 100 по отношение на плануваните по-рано 2,8 на 100, прецизира " Фич ", представен от БНР.

Китай и Съединени американски щати водиха договаряния няколко месеца за да решат комерсиалните си разногласия. Последният кръг от тези съвещания бе на 9-10 май във Вашингтон, само че по-късно те стигнаха до задънена улица.

Очаква се на срещата на високо ниво в Япония в края на тази седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайския му сътрудник Си Цзинпин ще се срещнат за първи път от седем месеца, с цел да обсъдят утежняването на комерсиалните връзки сред двете най-големи стопански системи в света, осведоми " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР