Растежът на частния сектор в Обединеното кралство се доближава до

...
Растежът на частния сектор в Обединеното кралство се доближава до
Коментари Харесай

Разходи за живот: икономиката на Великобритания е все по-близо до стагнация

Растежът на частния бранш в Обединеното кралство се приближава до застоялост, защото се забави до ново 18-месечно дъно, понесен надолу от спада на фабричното произвеждане. Това сочат последните данни за Острова, представени от Sky News.

Внимателно следеният формиран показател на мениджърите по покупките (PMI) на S&P Global/CIPS спадна до 50,9 през август от 52,1 през юли, най-ниското му равнище от февруари 2021 година и покрай равнището 50, което разделя растежа от свиването.

" Частният бранш на Англия се приближи до застоялост през август, защото лекият напредък на активността в бранша на услугите едвам компенсира задълбочаващия се спад при производителите ", съобщи Анабел Фидес - шеф по стопанска система в S&P Global Market Intelligence.
 Стачка във Англия заплашва веригата за доставки
Стачка във Англия заплашва веригата за доставки

Износът на артикули за към $800 милиона е съществено усложнен

Намаляващото потребителско търсене на фона на по-слабите стопански вероятности и дефицитът както на личен състав, по този начин и на първични материали са засегнали мощно производителите на артикули, като компаниите записват най-бързите спадове в производството и новата работа от май 2020 година.

Забавянето на общия напредък се дължи значително на по-рязък спад в индустриалната продукция от фабриките в Обединеното кралство.

Много паники към момента държат притежателите на бизнес и хората от частния бранш като цяло будни през нощта. Такива са спиранията на веригите за доставки поради войната в Украйна, най-високата инфлация в страната от съвсем 50 години, както и въздействието на по-високите лихвени проценти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР