расте. Разширяваме териториалните води в Йонийско море от 6

...
 расте. Разширяваме териториалните води в Йонийско море от 6
Коментари Харесай

Гърция расте - разширява териториалните си води в Йонийско море

„ пораства. Разширяваме териториалните води в Йонийско море от 6 до 12 морски благи “, разгласи през днешния ден министър председателят. Той разгласи това историческо решение по време на пленарния спор за утвърждението на морските съглашения с Италия и Египет, оповестява “ ”.
С израза „ нищо не пречи на страната ни да разшири териториалните си води до 12 благи, когато реши да го направи “, министър-председателят изпрати известие до Турция, че рисково ескалира напрежението в Беломорието и Източно Средиземно море.
 Турция: Гърция е тази, която повишава напрежението в Източното Средиземноморие Турция: Гърция е тази, която повишава напрежението в Източното Средиземноморие
Гърция и кипърските гърци са тези, които повишават напрежението в Източното Средиземноморие. Това съобщи турският министър на външните ра...
Сред аплодисментите на държавните депутати Мицотакис разгласи, че съответният законопроект скоро ще бъде импортиран непосредствено в Народното събрание и че разширението се основава на член 3 от Международното морско право.
„ Гърция пораства. Други също настояват по този начин. Но ние сме тези, които го ползват на процедура. По този метод ние пристъпваме към упражняването на нашето несъмнено суверенно право в сходство с член 3 от Конвенцията за морското право, разширение на териториалните води в морската зона на и Йонийските острови до нос Тайнаро в Пелопонес “, акцентира Мицотакис.
Той добави, че разширението е „ право, което страната резервира да упражнява в бъдеще и в други морски региони, право, което съседите й към този момент са упражнили в сходство с Конвенцията за морското право и използването на междинна линия, където дистанцията сред крайбрежията е по-малко от 24 благи. "
През октомври 2018 година тогавашният външен министър Никос Кодзиас разгласи разширението на териториалните води по продължение на Западна Гърция, само че държавното управление на СИРИЗА не пристъпи към материализиране, с обясненията, че това е порадило възражения на премиера Алексис Ципрас.
Мицотакис разкри още, че външният министър Никос Дендиас ще замине за Тирана за договаряния с сътрудника му от Албания за демаркацията на морските граници сред двете прилежащи страни - план, създаден през последните няколко години.
 Високо напрежение: Ще има ли боен конфликт сред Гърция и Турция поради Източното Средиземноморие? Високо напрежение: Ще има ли боен конфликт сред Гърция и Турция поради Източното Средиземноморие?
Турция и Гърция оповестиха, че ще проведат паралелни военноморски учения край гръцкия остров Крит през днешния ден (25 август) на фона на възходящото...
Според “Keep talking Greece ”, Гърция изоставя политиките си, касаещи единствено защитата и продължава напред с начинания и дейности. Разбира се, обстановката е в Егейско море е доста по-различна, тъй като през 1995 година турският парламент разгласи сходно уголемение от Гърция като „ casus belli “ - акт на война.
БГНЕС напомня, че по-рано днесг външен министър Никос Дендиас съобщи по време на срещата с немския си сътрудник Хайко Маас, че Турция би трябвало да деескалира напрежението в Източното Средиземноморие и Егейско море или да се изправи пред риска от наказания на Европейския съюз.
Турция обаче насочи предизвикателство, когато след късата си среща в Анкара с Маас Чавушоглу съобщи, че Турция „ ще направи всичко належащо ” и предизвести Гърция да не се „ излага на риск “, изпълнявайки ролята на „ стръв ” за някои страни - очевидна отпратка към Франция, Съединени американски щати и Обединените арабски емирства, написа в собствен коментар „ Катимерини ”.
Хайко Маас, който посети двете столици като част от напъните на Берлин да посредничи, акцентира, че по-нататъшната ескалация не би била добра за Гърция и Турция, както и за Европейския съюз като цяло.
По-рано по време на визитата си в Атина Маас изрази поддръжката на своята страна и готовността да спомага за открит разговор сред Атина и Анкара на основите на интернационалното прави и в границите на немското председателство на Европейски Съюз.
 Гърция продължава да строи ограда против мигрантите от Турция Гърция продължава да строи ограда против мигрантите от Турция
Гърция ще продължи с проектите си за разширение на поставената през 2012 година ограда по северната граница с Турция, с цел да предотврати на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР