Расте интересът на инвеститори от страни като Япония, Южна Корея,

...
Расте интересът на инвеститори от страни като Япония, Южна Корея,
Коментари Харесай

Япония, Южна Корея, Великобритания и Катар с интерес за инвестиции у нас

Расте ползата на вложители от страни като Япония, Южна Корея, Обединеното кралство и Катар за вложения в България и района на Балканите. Това съобщи президентът Румен Радев, който участва на откриването на конференцията " Инициатива " Три морета ", предхождаща срещата по самодейността, която ще се организира у нас.

Политическото говорене към този момент не е задоволително, а са нужни действителни дейности, безапелационен е президентът. " Ние сме 12 страни със сходни стопански и обществени траектории и ще успеем доста повече, в случай че обединим напъните си ", съобщи той.

Радев очерта и няколко съществени целта, които би трябвало да бъдат следвани и развивани - превоз, енергетика и цифрова съгласуваност.

" Трябва да работим за привличането на нови вложители, само че би трябвало и да харчим по най-интелигентния вероятен метод - в вложения в образованието, технологиите, нововъведенията. Да съберем научния и изследователския капацитет на младите ни хора. За мен това би бил огромният триумф ", акцентира държавният ни глава.

В конференцията взе присъединяване и служебният министър на стопанската система Кирил Петков, който от своя страна добави тезата на президента, заявявайки, че е време за създаване на " действителни взаимовръзки по работлив метод, а освен празни приказки ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР