Расте интересът към създаването на социални предприятия в Благоевградска област.

...
Расте интересът към създаването на социални предприятия в Благоевградска област.
Коментари Харесай

Увеличават се социалните предприятия в Благоевградско

Расте ползата към основаването на обществени предприятия в Благоевградска област. Причините за това са обезпеченото финансиране, най-често посредством европейски стратегии, както и измененията в закона, които улесняват активността им. През 2015 година в района е имало единствено 5 обществени предприятия, а сега те са 28.

Благоевград

Рукие Изирова има къща за посетители в петричкото село Яворница. Преди година година е основала обществено дружество и оказва помощ на нуждаещи се.
Рукие Изирова: Раздаваме храна на хора с увреждания от селото - на 12 индивида, плюс 5-6 индивида личен състав имаме, и те се хранят там. Един път седмично е храната, средствата са лимитирани.
Парите за активността на общественото дружество на Изирова са по европейски план.
Любица Томова - изпълнителен шеф на Сдружението на югозападните общини: Най-голямото предизвикателство идва откакто финансирането завърши и би трябвало да осигуряваме резистентност на тези организации. Къде е тънката граница сред обществения резултат и бизнес модела, тъй като на процедура без сполучлив бизнес модел няма по какъв начин да има резистентност.
В обществените предприятия в Благоевградско най-често се обезпечава работа на хора, които имат здравословни проблеми или са безработни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР