Расте броят на заразените с коронавирус чужди граждани в Банско.

...
Расте броят на заразените с коронавирус чужди граждани в Банско.
Коментари Харесай

Расте броят на заразените с коронавирус чужди граждани в Банско

Расте броят на инфектираните с ковид непознати жители в Банско. Всички, дали позитивна проба досега, са англичани, които имат лични жилища в курорта.

Шест проби за ковид са взетите от непознати жители, които са на отмора в Банско. Само една от тях все още е позитивна.

Тази заран беше доказана информацията за още едно дете, което също е на отмора в Банско. 9-годишното дете е пристигнало с чичо си и неговото семейство. Всички те - двама възрастни и три деца, са в курорта от петък, където имат личен апартамент. Те бяха сложени под домашна карантина поради информация от Министерство на вътрешните работи, че чичото на детето е имал контакт със сестра си в Англия, която е болна от корона вирус.

Вчера беше оповестено, че пробите са негативни, само че повторното проучване е посочило позитивна проба при детето:

" Вчера пробите излязоха на четирима негативни. 9-годишното дете е с позитивна проба за корона вирус. Всички са без никаква клиника все още и по този начин ще останат, уповавам се до 14 дни, в случай че не прояви някой клинична картина, ще бъдат пуснати да си вървят в Англия " - удостовери шефът на Районната здравна ревизия доктор Калоянов.

Още един британски жител, възрастен мъж, живеещ в курорта, е настанен със подозрения за корона вирус в инфекциозно поделение на Благоевградската болница. Пробата му се чака през днешния ден:

" По последни данни, не е толкоз тежко, колкото споделиха, че е. Има някаква симптоматика, само че дано да излязат пробите през днешния ден след обяд ".

Според шефа на РЗИ работата на ски-зоната и все още основава проблем:

" В Банско има много туристи. Не знам, за какво не се съблюдава тази заповед за ограничение. С сътрудниците от полицията продължаваме издирването на контактни ".

Общинското управление в Банско заседава изключително и ще търси съдействието на прокуратурата, с цел да се откри каква е картината в апартаментните комплекси, множеството от които са благосъстоятелност на непознати жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР