Расте броят на загиналите и ранените при катастрофи в Пловдивска

...
Расте броят на загиналите и ранените при катастрофи в Пловдивска
Коментари Харесай

Акция "Ваканция": Масови проверки на пътя заради многото катастрофи

Расте броят на починалите и ранените при произшествия в Пловдивска област, регистрират от полицията. Най-опасен е пътят Пловдив -Карлово, където от началото на годината са станали 9 тежки произшествия, при които 7 души са починали, а 18 са ранени. Започват масирани инспекции в границите на акция " Ваканция, да запазим децата на пътя ".

Четири полицейски екипа по едно и също време стопират и ревизират колите по един от огромните пловдивски булеварди - това е така наречен холандски способ, при който единствено за час през инспекция минават над 100 коли.

Движението се пренасочва в една или две ленти, с цел да може всяка една преминаваща кола да минава през полицейски чиновник, споделя гл. контрольор Йордан Милушев, шеф КАТ-Пловдив.

Така единствено за минути пред камерата ни са санкционирани десетина нередовни водачи. С краткотрайно отнета брошура и ваучър се оказа и Иван, който пропуснал да възобнови изтекла застраховка " Гражданска отговорност ". Друг лидер е санкциониран минути откакто записал новозакупената си кола в КАТ. На мнозина бяха връчени и остарели електронни фишове за превишена скорост.

От началото на годината в Пловдивска област при 330 тежки произшествия са починали 24 души, а 418 са ранени. В някои случаи човешката неточност е съдбовно нелепа.

Възрастен лидер, който изключва автомобила от контактния ключ за спестовност на гориво, кормилото му се заключва, след което самокатастрофира в канавка към пътя и умира, споделя комисар Костадин Костов, шеф Охранителна полиция - Пловдив.

В 98% от случаите виновност за злополуките носят водачите, а най-честите неточности на пешеходците са ненадейно изскачане на пътното платно. От началото на годината в Пловдивска област са починали четирима, а ранените пешеходци са 91. С началото на ваканцията, когато децата прекарват доста време на открито, от полицията молят за повече внимание, съблюдаване на отдалеченост и позволената скорост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР