Расте броят на задържаните заради смъртта на 18 мигранти, задушили

...
Расте броят на задържаните заради смъртта на 18 мигранти, задушили
Коментари Харесай

Най-малко 4 души са задържани заради починалите мигранти в камион

Расте броят на арестуваните поради гибелта на 18 мигранти, задушили се в камион. В петък вечерта зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви за четирима задържани, а в събота националните малките екрани оповестяват, че броят на арестуваните към този момент е минимум седем .

По думите на Сарафов става дума за каналджийска активност.

През деня в петък на 18 мигранти, умряли от задушаване в камион. На място е имало и други 34 души, които са откарани в лечебни заведения в София. Някои от тях са били в тежко здравословно положение, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По информация на прокуратурата следствието дотук е открило, че мигрантите са минали границата благодарение на стълба, прекарали са няколко дни в гората край град Ямбол и по-късно са натоварени на камиона, в който бяха открити. Оцелелите споделят, че са от Афганистан, сподели още Сарафов.

Трима души бяха задържани още в петък в региона на София, като един от тях е задържа на към 5 километра от изоставения камион, заяви БНР. В Бургас също в петък вечерта е арестуван и притежателят на камиона, сподели шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ Атанас Илков.

Впоследствие са арестувани още най-малко трима души в Бургас, Каблешково и Карнобат, оповестяват Българска национална телевизия и бТВ като се базират на свои източници.

Българският жител, който е подал сигнала на полицията в петък,, че инцидентно е минавал от там и мигрантите отвън камиона сами са поискали помощ от него.

Огледите на проверяващите на място не престават към този момент 20 часа и периметърът е отцепен от полицията. В няколко обитаеми места в страната са претърсени адреси и разпитвани хора, оповестиха още от прокуратурата.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР