Расте броят на протестиращите в „Български пощи“ ЕАД. Все повече

...
Расте броят на протестиращите в „Български пощи“ ЕАД. Все повече
Коментари Харесай

Протестиращите служители на Български пощи искат оставки и среща с премиера

Расте броят на протестиращите в „ Български пощи “ ЕАД. Все повече чиновници на държавното дружество афишират гладна стачка .
До през вчерашния ден (7 август) след обед 10 чиновници на " Български разменно-сортировъчен център " (БРСЦ) са оповестили, че се причисляват към митинга на Златка Младенова, която на 30 юли първа разгласи, че ще гладува, защото е лишена от парите за клас прослужено време и са спрели ваучерите ѝ за храна. Освен това Младенова, която е водач на организацията на синдиката " Защита " в предприятието, изиска оставката на принципала на държавното сдружение - министър Ивайло Московски, тъй като " толерира дейностите на " Български пощи ", а съзнателно санкционира нея и съидейниците ѝ за изразения митинг против неприятното ръководство ".
Към стачката се причисляват и чиновници в централата на „ Български пощи “, които настояват, че проблемите в сдружението са систематични и не са лимитирани само в разменно-сортировъчния център . Според стачкуващите става дума освен за ограничение на синдикални права и гонене на " непокорни " синдикалисти, само че също и за корупционни практики, покровителствани от управлението на компанията в лицето на изпълнителния шеф Деян Дънешки и принципала – министъра на превоза и известията Ивайло Московски.
Оказва се, че един от най-големите работодатели в страната, държавно дружество, пробва да лиши от съществени права своите работещи български жители. Това съобщи заместник-председателят на протестиращия профсъюз Милена Атанасова, която е и специалист по групово трудово договаряне. По думите ѝ ръководителят на " Български пощи " АД се оказва " измамник и манипулатор ", който надменно нарушава трудовия закон . След интервенция на " Главна ревизия по труда " (ГИТ), ваучерите са били възобновени на хората. Дразнещо и надменно е, че се протяга ръка на съществени трудови права и на съществени цивилен права за свободно синдикално сдружаване, разяснява още Атанасова. Според нея ръководителят на едно от най-големите държавни предприятия показва безочливо посягане върху съществени права.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР