Расте броят на пасторите, заразени с коронавирус, след сбирката в

...
Расте броят на пасторите, заразени с коронавирус, след сбирката в
Коментари Харесай

Коронавирус и в Костиево, има и заразено дете

Расте броят на пасторите, инфектирани с ковид, след сбирката в Евангелската черква в Перущица. Общият им брой към този момент доближи 10. А трима починаха. Последният инфектиран свещеник с COVID-19 е от пловдивското село Костиево. Неговото дете е посещавало и локалната детска градина, осведоми Нова телевизия.

„ Следя положението на пастора посредством неговата брачна половинка. Медицинските органи не ме позволиха до него. Имам информация, че в неделя пробата му е дал позитивен резултат за ковид. Църквите в селото са две, като персонално съм ги затворил още вчера”, споделя кметът на село Костиево Георги Калоферов.

И свещеник от Костиево е инфектиран с ковид

Той прибавя, че другият свещеник в селото не е участвал на сбирката в Перущица. Относно детската градина, която е посещавало детето на инфектирания, кметът разясни, че са взети всички нужни ограничения.

„ Създадена е организация за взимане на проби от всички деца и личния състав на групата, в която се образова детето. Всички ограничения, които са предложени на место равнище и от Националния действен щаб са спазени”, съобщи Калоферов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР