Расте броят на опасните играчки на българския пазар. Данните са

...
Расте броят на опасните играчки на българския пазар. Данните са
Коментари Харесай

Увеличават се опасните играчки в магазините

Расте броят на рисковите играчки на българския пазар. Данните са на Държавната организация по метрологичен и механически контрол. В голямото многообразие на артикули е все по-трудно да разпознаем рисковите за здравето.

За 2018 година близо 40% от всички тествани артикули у нас са били евентуално рискови.

Най-много рискови артикули са без директива за приложимост или тя не дава отговор на направената от производителя, или се чупят елементарно.

Може и да издават звуци, прекомерно мощни за детския слух. Само през предходната година от пазара са изтеглени над 65 типа играчки.

" Много елементарно се отделят тези неща от тях - ръчички, крайници, това нещо може да аргументи задушаване, когато се гълтам ", добави Мирослав Йотов от ДАМТН.

Подобни рискови артикули идват у нас най-вече от трети страни. Често ниската цена примамва, без да подсигурява, безапелационен е Ивайло Иванов, който търси най-подходящия подарък.

" От неприятно качество съм си патил, от некачествени играчки. Не постоянно най-скъпото значи качествено, само че и прекомерно евтиното губи огромно подозрение ", разяснява клиентът Ивайло Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР