Расте броят на онкоболните и то млади жени, каза проф.

...
Расте броят на онкоболните и то млади жени, каза проф.
Коментари Харесай

Проф. Григор Горчев: Расте броят на онкоболните, и то млади жени

Расте броят на онкоболните и то млади дами, сподели проф. Григор Горчев пред Българска национална телевизия. Според него една от вероятните аргументи е, че няма строго избрани критерии за профилактична помощ в България.

Тя е на доста ниско равнище, няма наложителни стратегии, пациентът самичък се профилактира. Много млади нераждали дами идват към този момент с онкоболни болести, нужен е и психическа помощ при сходно съобщаване на диагнозата на младеж, разяснява проф. Горчев.

Той изясни и че ендоскопските интервенции у нас са малко, само че те са доста по-добре влияещи на пациентите. В чужбина те са 80% от интервенциите, а у нас не е по този начин.

Наистина към този момент са скъпи, само че няма да е постоянно по този начин, а и след сходна интервенция, човек на 8-мия ден може да отиде на работа, означи Горчев.

За роботизираният метод на опериране „Да Винчи“ той изясни, че с нея предпочитани би трябвало да са интервенции при злокачествени формирания, а не с доброкачествени. Не бива да се злоупотребява тук, сподели той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР