Расте броят на жертвите при тежката железопътна в Гърция. Загиналите

...
Расте броят на жертвите при тежката железопътна в Гърция. Загиналите
Коментари Харесай

Пред bTV: Оцелели разказват за влаковата катастрофа в Гърция


Расте броят на жертвите при тежката железопътна в Гърция. Загиналите при челния удар сред двата влака към този момент са 46 души. Страната е раздирана от яд и митинги след случая.

Кадри, с които bTV разполага, демонстрират какъв брой мощен е бил челният удар сред влаковете.

При конфликта избухва голям пожар. В първите вагони са Лазос Папазисис от Халкидики и Теодор Кацюлис от Катерини. Само по bTV мъжете описаха по какъв начин са чупили прозорци, с цел да се спасят.

“Чух доста мощен тон и ударната вълна ме повали на земята. Паднах встрани. Когато отворих очи, видях, че целият вагон се прекатурва и отива нагоре. Беше толкоз мрачно. Пълна мрачевина. В миг стана толкоз безшумно, никакви гласове. Пълен мрак - имаше бял дим от едната страна и плясъци от другата ”, описа 59-годишният Теодор Кацюлис.

“Бях в третия вагон. Изведнъж се чу доста мощен удар и стана мрачно. Много мрачно. Усетих дим. Блъсках по прозореца, с каквото открих, само че не съумях да счупя стъклото. Едно младо момче съумя да разбие прозорец с пожарогасителя и по този начин се измъкнах. Имам счупено ребро, изгубих слуха си на дясното ухо. Но съм късметлия и съм признателен да Богородица, че съм жив и че се спасих ”, добави Лазос Папазисис.
Снимка: btvnovinite.bg

Спасителната акция публично е прекъсната. 20 души остават в неопределеност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР