Расте броят на жертвите на природните пожари, които вилнеят в

...
Расте броят на жертвите на природните пожари, които вилнеят в
Коментари Харесай

Повече от десет са жертвите на пожарите в Калифорния

Расте броят на жертвите на естествените пожари, които вилнеят в някои винарски региони на Калифорния, заяви Българска телеграфна агенция. Първоначално бе обявено за един умрял, само че по нови данни жертвите към този момент са 10, оповестиха " Асошиейтед прес " и " Франс прес ", базирайки се на локалните управляващи.

Унищожени са минимум 1500 жилищни и бизнес здания, хиляди са напуснали домовете си, бягайки от огъня. Проблемът се усложнява от мощния вятър, който раздухва пламъците. В регион северно от Сан Франциско, от Напа на юг до Рединг на север, горят 14 огромни пожара. Пламъците са обхванали над 160 кв. километра.

В осем окръга в американския щат Калифорния е въведен режим на изключително състояние, разгласи губернаторът на щата Джери Браун.

Режимът се отнася за окръзите Бют, Лейк, Мендосино, Невада и Ориндж, както и за селищата Чероки, Ла Порт, Сулфар, Потър, Каскейд, Лобо и Каньон. Огънят е нанесъл огромни вреди на инфраструктурата, заплашва да изгори хиляди домове и докара до евакуация на хора, се споделя в изказване на губернатора.

Браун е изпратил молба до президента на Съединени американски щати за оповестяване на Северна Калифорния за зона на огромно стихийно злополучие. Това ще разреши на управляващите да активизират освен избавителните служби, само че и националната армия, както и от федералното държавно управление да бъдат получени средства и запаси за оказване на помощ на популацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР