Расте броят на българите, които живеят в бедност. В края

...
Расте броят на българите, които живеят в бедност. В края
Коментари Харесай

Голяма част от българите живеят в лишения

Расте броят на българите, които живеят в беднотия. В края на 2016 година в ограничения са били над 1,6 млн. души у нас, демонстрират данните на националната статистика, написа бТВ.

Почти всеки четвърти българин през предходната година е живял с приходи под 308 лв. на месец. Линията на беднотия е намаляла от 325лв. на 308лв. Броят на хората живеещи в ограничения нараства с 53 хиляди души за година достигайки близо 23% от популацията на България. Още по-притеснително е, че пораства броят на бедните, които в действителност работят - те са към 12% от всички живеещи в ограничения. По-голямата част от работещите - небогати става известно са мъже - над 13 на 100, а дамите в беднотия, които работят са близо 10%.

Нивото на начетеност оказва значително въздействие върху риска от беднотия при заетите. Най-често, близо 2/3 от работещите небогати са с начално или без обучение. Колкото по-високо е  образователното ниво, толкоз делът на бедните измежду работещите понижава. Делът на работещите небогати с висше обучение е 5,4%.

Оценката според от семейството демонстрира, че най-вече живеещи в беднотия са самотните хора над 65 години, както и семействата с три и повече деца.

През 2016 година най-голям е относителният дял на бедните измежду лицата от ромската етническа група- 77.1%, а най-нисък- измежду лицата от българската етническа група- 15.7%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР