Расте броя на сигналите за пострадали при сблъсъците на протеста

...
Расте броя на сигналите за пострадали при сблъсъците на протеста
Коментари Харесай

Задържани са мъжете, подпалили бус! Расте броят на пострадалите

Расте броя на сигналите за потърпевши при конфликтите на митинга пред Националния стадион преди мача България - Унгария, към този момент стана ясно, че са арестувани са лицата, запалили полицейски бус на ул. " Ген. Гурко ".

Получени са общо 19 сигнала за потърпевши на протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария, оповестиха от Центъра за незабавна здравна помощ в София. Някои от потърпевшите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.

Към момента има признат един потърпевш в болница „ Царица Йоана – ИСУЛ “, който е напръскан със спрей. Един от ранените е признат във Военномедицинска академия с контузия на главата. Други двама потърпевши са признати в болница „ Св. Анна “ – един със счурени костици на носа, и един с контузия на главата, оповестиха от лечебното заведение.

Десетки са арестувани, десетки са и ранените служители на реда при ескалацията на напрежението на митинга против БФС - това сподели Стефан Иванов - зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. Той съобщи, че служителите на реда с нищо не са предизвикали почитателите, само че са били замеряни с голям брой тежки предмети.

Определи митинга като невиждано нарушение на публичния ред. Феновете неведнъж бяха предизвестени да стачкуват спокойно, изясни Иванов пред Българска национална телевизия.

" Използвахме водна бликам, която е безусловно хуманна заради обстоятелството, е няма физически контакт сред протестиращите и служителите на реда, само че това не оказа помощ, не се разотидоха и се наложи да ги изтласкваме ".

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР