Ръстът за Съединените щати през изминалата година е бил 0,53%,

...
Ръстът за Съединените щати през изминалата година е бил 0,53%,
Коментари Харесай

Световното население е нараснало със 75 милиона през изминалата година и ще бъде повече от 8 милиарда души на 1 януари

Ръстът за Съединените щати през миналата година е бил 0,53%, към половината от международната цифра. Съединени американски щати прибавиха 1,7 милиона души и ще имат население на Нова година от 335,8 милиона души.

Ако настоящето движение продължи до края на десетилетието, 2020-те може да са най-бавно растящото десетилетие в историята на Съединени американски щати, което ще докара до ритъм на напредък от по-малко от 4% за 10-годишния интервал от 2020 година до 2030 година, сподели Уилям Фрей, демограф в The Brookings Institution.

Най-бавно растящото десетилетие сега е след Голямата меланхолия през 30-те години на предишния век, когато темпът на напредък е бил 7,3%.

„ Разбира се, растежът може да се форсира малко, откакто напуснем годините на пандемията. Но към момента ще бъде мъчно да стигнем до 7,3% “, сподели Фрей.

В началото на 2024 година се чака Съединените щати да имат едно раждане на всеки девет секунди и една гибел на всеки 9,5 секунди. Имиграцията обаче ще защищити популацията от спад. Очаква се чистата интернационална миграция...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР