Ръстът на заразени с коронавирус се дължи на празниците. Гледа

...
Ръстът на заразени с коронавирус се дължи на празниците. Гледа
Коментари Харесай

Ръстът на COVID-19 е заради празниците, но у нас без дифузното разпространение

Ръстът на инфектирани с ковид се дължи на празниците. Гледа се третият ден след празниците - цифрата на инфектирани е 600, а през днешния ден сутринта те са 588 души, това значи, че сме минали добре през празниците. Това съобщи пред бТВ проф. Николай Витанов. Той уточни, че идват още празници и още веднъж след Гергьовден, на третия ден, ще се следи статистиката.

Нормално е след празниците да се отчетат повече случаи на инфектирани. Няма упования за огромно нарастване, хората, пристигнали от чужбина са си тръгнали, само че по огромният проблем са нашенците, които вървят и се връщат от чужбина, добави Витанов. В момента по данни на анализатора се следи модифицираният вид на омикрон.

Положителното в България е, че е спряно дифузното разпространяване - в Западна Европа това не се случи - Италия, Германия, Франция това не се случи, посочи Николай Витанов. 0.82 е репродуктивното число сега, което значи, че 100 индивида като минат през болестта, остават 82-ма, уточни той.

Очаква се наесен още веднъж да се следи разпространяването, вирусът няма да изчезне напълно. Очаква се да стане това, което се е случило с грипа - да има ваксина, която не е наложителна, уточни Витанов. Засега по света не се появяват нови по-заразни разновидности на вируса, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР