Ръстът на заразени е нормалното развитие на вирусната епидемия. Може

...
Ръстът на заразени е нормалното развитие на вирусната епидемия. Може
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Може и да минем рекорда от 166 заразени за денонощие

Ръстът на инфектирани е естественото развиване на вирусната зараза. Може и да минем върха от 166 позитивни проби за денонощие. Това съобщи зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова в "Тази събота " по БТВ.

"Този брой случаи при сегашната конюнктура не е доста ", сподели още специалистът.

38-годишна жена е измежду новите жертви на ковид у нас

"Досега добре се оправяме с епидемията. Населението би трябвало да види, че има и тежки случаи и умряли, с цел да се съблюдават ограниченията ", добави проф. Христова.

"Не всички нарушават ограниченията против ковид. Има и доста уплашени хора, на тях желая да кажа, че ще оцелеем. А на тези, които не имат вяра, че има COVID-19, то дано да огледа какво става в интензивните отделения с тежко заболели. Нека всеки да бъде добър и защищити околните си ", прикани професорът.

"Вирусът понижава постепенно своята вирулентност. Няма значение дали сме във втори пик, всичко зависи от нашата дисциплинираност ", разкри зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

"Не би трябвало да се стига до болница при инфектираните, би трябвало да се хваща в точния момент ", приключи проф. Ива Христова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР