Ръстът на цените на имотите у нас не спира. Очаквано

...
Ръстът на цените на имотите у нас не спира. Очаквано
Коментари Харесай

Два града у нас задминаха София по ръст на цените на имотите

Ръстът на цените на парцелите у нас не стопира. Очаквано или не два от огромните градове у нас изпревариха София по този индикатор през четвъртото тримесечие на 2021 година

Варна е водач по повишаване на жилищата за интервала с растеж от 10,8% на годишна база. Новите жилища в морската столица нарастват с 11,3%, а към този момент остарялото строителство с 10,5%, сочат данните на Националния статистически институт.

В Пловдив цените на жилищата към момента на са достигнали двуцифрени стойности. В града се отбелязва повишаване на годишна база от 9,5% в края на предходната година. Тук обаче, за разлика от Варна, старите жилища са поскъпнали повече - с 13,2%, а при новото строителство покачването е с 4,9%.

Като цяло междинните цени на жилищата в България са нарастнали с 9,4% на годишна база в края на предходната година. В рамките на едно тримесечие цените на жилищата у нас са нарастнали с 2,4%, демонстрират още данните.



Столицата се подрежда на трето място в статистиката на Национален статистически институт, с растеж на цените от 9,1% на годишна база в четвъртото тримесечие. Новото строителство в София е поскъпнало с 10%, до момента в който при остарялото покачването е 8,4%.

В Бургас цените на парцелите порастват с 9% на годишна база през посочения интервал. Старите жилища нарастват доста (13%), до момента в който при новото строителство растежът е с 3,5%.

В Русе и Стара Загора цените на жилищата порастват с 8,8% и за двата града в края на предходната година.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР