Ръстът на сигналите в Инспекцията по труда в момента е

...
Ръстът на сигналите в Инспекцията по труда в момента е
Коментари Харесай

Инспекцията по труда към работещите: Не излизайте в неплатен отпуск

Ръстът на сигналите в Инспекцията по труда сега е извънредно висок. Той е с над 50% от нормалното за интервала на годината. Това разкри пред NOVINI.BG Николай Стоянов, основен юрист от Главна ревизия по труда.

Най - честите сигнали са свързани основно с неизплатени трудови хонорари и неизплатени компенсации по отношение на прекратяването на трудовите контракти. Други сигнали, които получаваме  са свързани с неполучаване на документи по отношение на преустановяване на трудово-правните връзки.

„ Поради повишения брой на сигналите Инспекция по труда  е прекратила своите планови инспекции и работим единствено по сигнали на жители, с цел да може да обхванем всички “, осведоми Стоянов.

Заради това ГИТ насочи към служащите няколко значими съвета.

Ето какви са те:

-Служителите и служащите да не се съгласяват на неплатен отпуск, защото това ги лишава от приход.

-Всеки един да потърси вярното правно съображение за преустановяване на трудовия контракт и при положение на оказан напън от страна на работодателя да не се приема този вид, тъй като в бъдеще това може да проличава даден човек от правото му да получават обезщетение за безработица в размерите, които са планувани в закон.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР