Въпреки ревизията надолу от 306 000 работни места, пазарът на труда в САЩ все още е горещ

...
Ръстът на работните места в САЩ през по-голямата част от
Коментари Харесай

Ръстът на работните места в САЩ през по-голямата част от изминалата година е бил по-слаб от прогнозираното по-рано с около 300 000 работни места, според нови федерални данни, публикувани в сряда.

Като част от годишния сравнителен преглед на данните за заплатите на агенцията, Бюрото по трудова статистика ревизира надолу увеличението на заетостта през март 2023 г. с 306 000 позиции.

Въпреки низходящата ревизия, която всъщност се оказа доста под някои оценки,

Разпределено през предходната година, това възлиза на около 25 000 по-малко нетни работни места, добавени на месец, което означава, че средното месечно увеличение на работните места за 12-те месеца, приключили през март 2023 г., е било близо 312 000 срещу 337 ​​000, показват данните на BLS.

„Промяната е -0,2%, а средната корекция през последните 10 години е била 0,1%“, пише Крис Рупки, икономист от FwdBonds, в бележка в сряда. „Не виждаме никакви признаци тук, че пазарът на труда е тайно слаб.“

Знак „Now Hiring“ в Jamba Juice в Сан Франциско, Калифорния, САЩ, в понеделник, 26 юни 2023 г. Калифорния доведе до национален скок на свободните работни места през април, който обърна скорошните спадове и продължава да оказва натиск върху Федералния резерв да обмисли повече повишения на лихвите. Знак „Now Hiring“ в Jamba Juice в Сан Франциско, Калифорния, САЩ, в понеделник, 26 юни 2023 г. Калифорния доведе до национален скок на свободните работни места през април, който обърна скорошните спадове и поддържа натиска върху Федералния резерв да обмисли по-голям интерес - повишаване на лихвите. Дейвид Пол Морис/Блумбърг/Гети изображения

„Имайте предвид, че икономиката все още расте, след като създаде още 870 000 работни места от март насам“, добави той. „Заетостта по ведомостта за юли е 156,342 милиона. Когато икономиката спре да расте, ще видим намаляване на заетостта извън селското стопанство. Тук не се задава рецесия в ревизията на бенчмарка.“

По-голямата част от ревизиите надолу бяха в сектора на транспорта и складирането (надолу със 146 400), както и в сектора на професионалните и бизнес услуги (надолу със 116 000).

Федералните данни са подвижни и често подлежат на промяна, тъй като по-подробна и точна информация става лесно достъпна. Месечният доклад за работните места на Министерството на труда се основава на отговори на анкети от работодатели в широк кръг индустрии. След това първоначалната оценка се преразглежда още два пъти.

Посетител попълва кандидатури за работа на Novant Health Career Fair в NC Works в Уилмингтън, Северна Каролина, САЩ, в четвъртък, 20 април 2023 г. Участник попълва заявления за работа на Novant Health Career Fair в NC Works в Уилмингтън, Северна Каролина, САЩ, в четвъртък, 20 април 2023 г. Алисън Джойс/Блумбърг/Гети изображения

Всяка година BLS извършва ревизия на данните от своето месечно проучване на заплатите на предприятията, след което сравнява нивото на заетост през март с тези, измерени от програмата за тримесечно преброяване на заетостта и заплатите.

QCEW предоставя по-изчерпателна информация за броя на предприятията, служителите и заплатите на щатско, регионално и окръжно ниво, тъй като извлича тези данни от тримесечните данъчни отчети, изпращани от предприятията до техните щати. Като се има предвид този процес, QCEW изостава значително: данните за първото тримесечие на 2023 г. също бяха публикувани в сряда.

Предварителната ревизия на бенчмарка от сряда няма да промени съществуващите данни за заетостта. Месечните суми за 2022 г. ще бъдат актуализирани през февруари 2024 г., когато бъде публикувана окончателната ревизия на бенчмарка.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР