Ръстът на новозаразените е причината за връщането на част от

...
Ръстът на новозаразените е причината за връщането на част от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев коментира затягането на мерките, конспирациите и защо не иска да е на мястото на Борисов

Ръстът на новозаразените е повода за връщането на част от ограничаващите ограничения против ковронавирус. Не е български феномен - на всички места на Балканите скочи броят на инфектираните. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ основният държавен здравен контрольор и член на Щаба за битка с ковид доцент доктор Ангел Кунчев.

"Частично правилно е, че множеството проби водят до повече позитивни. Процентът на позитивните проби не се движи в необятни граници ", разкри още той.

"Не желая да съм на мястото на Борисов - би трябвало да резервира човешки животи и стопанската система. Трябва да запазим този баланс, само че не постоянно съумяваме ", добави основният здравен контрольор.

"Конспирациите са откровени нелепости - освен за чипирането и 5G. Но и такива от вида, че по-високата цена на клиничната пътека за ковид е причина за растежа на болни. Ако една болница се остави на прехрана от ковид-болните, то ще закъса. В една болница има жена с ковид от април месец, тъй че няма по какъв начин болница да е на облага от вируса ", сподели доктор Кунчев.

Доц. Кунчев: Да кажеш, че коронавирусът е небивалица е цялостно безумство

"Възможно е да има подправен ПСР-теста. Имахме случай на пациентка с един позитивен тест и три поредни негативни - тя няма ковид. Тестовете от 40 лаборатории в страната се одобряват за правилни ", съобщи основният здравен контрольор.

"Мерките, които взехме са минимално засягащи стопанската система. Не желаеме да пречим на естествения живот ", съобщи доцент доктор Ангел Кунчев.

Доц. Кунчев: Има безочливо неспазване на разпоредбите, време е за нечовечен надзор

"Готвим се и за грипа през есента, има ограничения за най-рисковите групи ", разкри основният държавен здравен контрольор и член на Щаба за битка с ковид.

"Мерките би трябвало да се съблюдават. Не може от месеци да приказваме за тях, а на Витошка половината хора в заведенията да са без маски. Ще заплащат до момента в който не се научат. Контролът ще се затегне, оттук насетне ще се види, че има страна ", безапелационен бе доцент Кунчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР