Ръстът на битовата престъпност спрямо миналата година е 0,7%, а

...
Ръстът на битовата престъпност спрямо миналата година е 0,7%, а
Коментари Харесай

Демерджиев: Мит е, че битовата престъпност е нараснала главоломно | Ръстът на битовата престъпност спрямо миналата година е 0,7%, а разкриваемостта е нараснала със 7%, посочи вътрешният министър

Ръстът на битовата престъпност по отношение на предходната година е 0,7%, а разкриваемостта е повишена със 7%. Ако се търси проблем, то не е обвързвано с работата на, защото Министерство на вътрешните работи разкрива подобен вид закононарушения с 7% повече. Трябва да се търси сметка към други правоохранителни органи. Митът, че битовата престъпност е повишена стремглаво, не е правилен. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц надзор в Народното събрание.

В същото време обаче е правилно, че телефонните измами са нарастнали. През тази година телефонните измами се правят от други страни - най-често Румъния и Гърция, надлежно ни е по-трудно да ги разкриваме, акцентира вътрешният министър. Той посочи, че са набелязани ограничения за справяне със обстановката, в това число по-добра съгласуваност с румънските и гръцките служби.

Ако не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства, то бюджетът на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде повишен, с цел да бъде обезпечено поисканото нарастване на щата на гранична полиция с 1260 души, изясни служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц контрола в Народното събрание. Целта на нарастването на щата е да се приключи практиката за командироване на чиновници от всички структури по граничните зони и натрупването на ексклузивен труд.

Демерджиев добави, че Министерство на вътрешните работи е пренасочило средства, колкото е било допустимо, и е получена някаква помощ от Европейска комисия, само че комисията е отказала да даде средства за построяването на различен вид възпиращо оборудване по границата, тъй като към този момент е дала един път, тя обаче е подготвена да финансира различен вид действия.

Вътрешният министър добави, че настоящето оборудване по границата ни е извънредно ненадежно. По думите му се обмислят механически решения, които да са работещи, само че това изисква време и финансов запас

Във връзка с придвижването на мигранти навътре в страната, Демерджиев уточни, че е направена тактичност по какъв начин колите, които транспортират жители, влезнали незаконно у нас, да бъдат спирани безвредно. Полицаите са снабдени с нови ленти за безвредно прекъсване, при по-голяма скорост, както и са дадени инструкции за по-добра връзка сред дежурните елементи и полицейските подразделения.

Вицепремиерът заяви също, че през вчерашния ден посланикът на Австрия е направил подробна ревизия по границата ни, като констатациите са позитивни и той ще ги рапортува на австрийското държавно управление.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР