Ръст в търсенето на дограми и изолации заради очакваните високи

...
Ръст в търсенето на дограми и изолации заради очакваните високи
Коментари Харесай

Заради очакваните високи сметки: Как да изолираме добре дома си, за да пестим енергия

Ръст в търсенето на дограми и изолации поради предстоящите високи сметки за сила тази зима. Това регистрират търговците при започване на новия отоплителен сезон. Според специалистите положителната изолираност може да ни спести сред 30 и 60% от месечните фактури за ток, газ или парно, показва NOVA.

Всяка инвестиция в изолираност на жилището ни подсигурява по-ниски сметки за отопление. За да реализираме оптимален резултат, би трябвало да обърнем внимание на всеки детайл от постройката – от пода, през стените и прозорците до покрива.

Заради предстоящите високи сметки за отопление от ден на ден консуматори през последните месеци влагат в нова топлоизолация или дограма за дома си, регистрират и търговците.

„ Има нараснало търсене, което е проблем за цяла Европа. Всички производители са извънредно натоварени. В европейски мащаб има дефицит на такива материали, тъй като търсенето е съществено. Фирмите, които извършват подобен вид действия, са претрупани ”, разяснява инж. Йордан Николов от Българската асоциация за изолации в строителството.

„ Всеки потрес в цените на силата постоянно е бил съпроводен с първокласен скок в строителството. Това се е следило през 70-те години, когато е бил шокът с цените на петрола. Това нещо няма метод да не се повтори и при сегашната обстановка ”, счита търговецът на дограми Тодор Димитров.

През последните месеци поръчките за слагане на изолации по стени, покриви и подове не стопират, описват и майсторите в строителството.

„ Най-важното – резервира равномерна температура и не позволява влагата в пространствата ”, сподели шефът на строителна компания Марио Стоянов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР