Ръст в броя на новозаразените с COVID-19 през отиващата си

...
Ръст в броя на новозаразените с COVID-19 през отиващата си
Коментари Харесай

Заради нарастващия брой заразени с COVID-19 Русе затяга мерките

Ръст в броя на новозаразените с COVID-19 през отиващата си към този момент седмица, регистрират от Регионалната здравна ревизия в Русе.
Само за 4 дни от този понеделник до края на вчерашния ден са открити 313 нови случая на коронавирусна зараза, излекуваните са 87, а умрелите са 11. За съпоставяне през миналата седмица за интервал от 7 дни в региона бяха регистрирани 273 случая на ковид, 105 излекувани и 10 умряли, съобщи БГНЕС.
Поради отрицателната наклонност и за, които през последните няколко дни регистрират съвсем двойно повече приети в болница, по-рано денем се организира съвещание на Областния действен щаб, което беше водено от изпълняващия длъжността регионален шеф Свилен Иванов и шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Маргарита Николова.
Така на процедура до 1 април в това число се не разрешава провеждането на всеобщи мероприятия навън, както и организирането, действието и визитата на пазари вид „ Битаци “.
 Нови трима българи с подправени Covid проби са засечени на Дунав мост при Русе Нови трима българи с подправени Covid проби са засечени на " Дунав мост " при Русе
Нови трима български жители са засечени с подправени негативни проби за ковид в опит да преминат границата с Румъния при Дунав...
За същия интервал се прекратява и активността на пенсионерските клубове.
Преустановяват се още провеждането на подготовки и изяви в националните читалища, както и дейностите на фолклорни и други самодейни, непрофесионални обединения, а също и присъствените групови занятия в езиковите, просветителните и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица.
за запазване живота и здравето на хората още веднъж до първи април няма да се позволяват малолетни лица без компаньон в заведения за хранене и развлечения, включително заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, молове и търговски центрове.
Засилен ще остане и контролът от страна на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи по отношение на прецизното съблюдаване на чл.8, ал.3 от Закона за протекция на детето, който гласи, че родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които поставят грижи за дете, са длъжни да го съпровождат на публични места след 20.00 ч., в случай че детето не е навършило 14-годишна възраст и надлежно след 22,00 ч., в случай че детето е навършило 14, само че към момента не е на 18 години.
За висшите образователни заведения пък ще се ползва логаритъм за присъственост, одобрен от ректора на съответния ВУЗ.
 Разкриха скица за издаване на негативни PCR проби в Русе Разкриха скица за издаване на негативни PCR проби в Русе
Първи опит за машинация с негативни PCR проби. В схемата е замесен пулмолог от Русе, без да има визия, че е фалшифициран подписът му...
Не на последно място съгласно напътствията на министъра на опазването на здравето, шефовете на всички търговски обекти е належащо да основат, обвързван с допускането на избран брой гости в комерсиалния обект, обезпечаване на минимално разстояние сред тях вътре не повече от 1 човек на 3 кв. м. и чакащи в прилежащите към обекта площи навън – 1,5 метра, наложително носене на защитни средства, строго съблюдаване на санитарно – хигиеничните условия и стерилизация, въвеждане на заграждения за попречване скупчването на хора, установяване на наложително еднопосочно придвижване, както и обезпечаване на личен състав, който да обезпечава следен достъп на клиенти и други
Същевременно изпълняващият длъжността регионален шеф Свилен Иванов не изключва опцията за въвеждане и на по-строги ограничения през идните седмици.
„ Длъжни сме да търсим салдото. Мерките би трябвало да бъдат съобразени с равнището на заболеваемост. Точно по тази причина е дадена опция във всяка област да се вземат независими решения. Вярно е, че не би трябвало да се позволява претоварване на лечебните заведения, само че е належащо да мислим и за останалите браншове. “, разяснява още Свилен Иванов.
Споменатите нагоре ограничения влизат в действие от 15 март, като с изключение на тяхи всички останали разпоредби на Министерството на здравеопазването.
По последни данни все още под карантина от област Русе се намират 170 възпитаници и деца, от които 6 с позитивен тест на ковид. Други 16 педагогичен експерти са също сложени под карантина, като 11 от тях са с позитивен тест, а от непедагогическия личен състав под карантина са 5 лица, като 3 са позитивните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР