Ръст с около 10 процента на заплатите в частния сектор

...
Ръст с около 10 процента на заплатите в частния сектор
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати прогнозират 10 % ръст на заплатите догодина


Ръст с към 10 % на заплатите в частния бранш чакат следващата година президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов и ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. Това разясниха те през Българска национална телевизия.

„ Според нас заплатите ще раста със същото движение и идната година. Ние организирахме анкета измежду членовете си. Над 70% споделят, че ще се усилват възнагражденията. 3-4% от допитаните споделят, че ще ги понижат. Според нас процентът ще бъде непосредствен до двуцифрено число - от порядъка сред 8-11% ще продължат да порастват заплатите “, съобщи Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриални капитал в България.

„ Нашите упования са същите на база на изследванията, които и ние вършим “, сподели Димитър Манолов, ръководител на КТ "Подкрепа ".

От АИКБ и КТ "Подкрепят " не поддържат намаляването на заплащането на първите три дни болнични от 70 на 50%.

„ Това няма да реши казуса с подправените болнични. Въпросът с подправените болнични няма да станат с финансови принадлежности. Иска се организационни ограничения. По различен метод няма да стане “, разяснява Димитър Манолов.

„ Ние не поддържаме тази смяна. Нашето предложение е да се възвърне това, което беше преди рецесията. Работодателите да заплащат първите три дни и не 70%, а 80%, колкото са от 4-ия нататък. И Национален осигурителен институт да се вземе в ръце, в случай че няма задоволително добра контролна система да я вкара “, сподели Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриални капитал в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР