Ръст с 21% на нетния си лихвен приход отчита Българо-американска

...
Ръст с 21% на нетния си лихвен приход отчита Българо-американска
Коментари Харесай

Нетната печалба на БАКБ с 42% ръст за година

Ръст с 21% на чистия си лихвен доход регистрира Българо-американска кредитна банка през миналото шестмесечие по отношение на първото шестмесечие на 2017 година Нетната облага за същия интервал е 42%.

Устойчивият растеж на приходите от лихви се следи в БАКБ макар нисколихвената среда по заеми и негативни лихви на междубанковия пазар и по свръх запасите в Българска народна банка. Принос за положителните резултати има постигнатият спад на цената на финансиране, както и нарастването на депозитната база на банката, коментират оттова.

Ръстът на броя клиенти и осъществяваните от тях преводи води и до увеличение на чистите доходи от такси и комисионни с 22%.

Кредитният портфейл на БАКБ продължава наклонността си на разширение с главен мотор диверсифицирано кредитиране на корпоративни/МСП клиенти и физически лица. Увеличението от 18% за едногодишен интервал доста надвишава междинния растеж на банковия пазар в страната - 5.85% и е главен фактор за растежа на приходите от лихви.

Привлечените средства нарастват с 10% и в двата сегмента: корпоративни депозити и депозити на жители и семейства, отчитайки с 42% по-висока чиста облага по отношение на същото шестмесечие на 2017 година Банката резервира ниско равнище на оперативните разноски, макар забележителното разгръщане на броя на клиентите и обслужването на техните преводи.

Положителната динамичност се резервира и при финансовата позиция на банката – с растеж от 5% по отношение на същото тримесечие на 2017 година Това е сериозна причина за опазване на наклонността за напредък на БАКБ и разширение на кредитния и портфейл, при опазване на индикаторите ѝ за непоклатимост и резистентност и генериране на стойност за акционерите. 

Пълните доклади на БАКБ АД за първото шестмесечие и отчет на управлението са налични на www.bacb.bg, в секция „ Връзка с вложителите “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР