Ръст от 83% в броя на приложенията и 33% ръст

...
Ръст от 83% в броя на приложенията и 33% ръст
Коментари Харесай

Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

Ръст от 83% в броя на приложенията и 33% растеж в дейните месечни консуматори бележат една страхотна година на развиване за екосистемата от приложения на Huawei

Точно една година откакто Huawei разгласи актуализирания си магазин за приложения AppGallery от формалната естрада на Mobile World Congress 2020, платформата регистрира над 2.3 милиона регистрирани разработчици, което е растеж от 77% за този интервал, и 300 000 от тях са отвън рамките на Китай.

Аудитория на AppGallery по света е нарастнала до 530 милиона дейни месечни консуматори. В Европа платформата към този момент има над 42 милиона консуматори, което е растеж от 61.5% за тази изпълнена с провокации за всички година, в която компанията сполучливо показа на българския пазар серията P40 - P40 Pro, P40 Pro+, P40 lite и P40 lite E, актуализирана серия Y в най-достъпния ценови сегмент, флагмана Mate 40 Pro и бестселъра P smart 2021, всички основани напълно на Huawei AppGallery.

120 000 HMS (Huawei Mobile Services) интегрирани приложения са към този момент налични в AppGallery, което е 118% растеж по отношение на предходната година.

Геймингът е измежду тематиките на фокус при развиването на платформата и в нея към този момент са налични 500% повече игри спрямо предходната година. Потребителите на Huawei са измежду първите, които се допират до геймплей от ново равнище в света, като измежду новите попълнения от предходната година са AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings и други.

Коментирайки цифрите, свързани с растежа на екосистемата на Huawei, Дерек Ю, вицепрезидент на Huawei за Централна и Източна Европа в Huawei Consumer Business Group, показа: „ Стратегията ни с AppGallery е да разтеглим нашата потребителска база, с цел да поставим солидна основа за развиването на нашата екосистема, а цифрите демонстрират, че методът работи. Ние освен доставяме нови, подобаващи за локалните пазари приложения от самото начало и предоставяме на нашите сътрудници (разработчици) непрекъснато възходяща публика, само че също по този начин сътворяваме една неповторима опция за триумф на пазара на мобилни приложения. "

Бързият напредък на AppGallery е заздравен от вложенията на компанията в развиването на екосистемата на Huawei Mobile Services (HMS). В момента HMS има над 8000 инженери в региона на научноизследователската и развойна активност и наброява повече от 600 в световния си екип за техническа поддръжка.

„ В края на 2019 година в света имаше 25 страни, в които броят на потребителите на AppGallery да надвишава 1 милион. Понастоящем този брой е повишен до 42 и продължаваме да следим мощен напредък на пазарите в Европа, Латинска Америка, Азиатско-Тихоокеанския район, Близкия изток и Африка. Не става въпрос единствено за количеството, само че фактът, че броят на приложенията, интегрирани с HMS Core, съвсем се е удвоил в границите на една година, демонстрира, че повече разработчици се възползват от опциите на Huawei устройствата, с цел да подтикват нововъведенията и да обезпечат по-добро и по-уникално потребителско преживяване ", разяснява Жанг Же, шеф „ Глобални партньорства и развиване на бизнеса за еко-развитие " в Huawei Consumer Business Group.

Стратегията „ Global + Local " на AppGallery - Помощ за локалните разработчици да се допрян до световна платформа

Huawei е съсредоточилa напъните си върху работата с разработчици както на локално, по този начин и на световно равнище, с цел да даде на потребителите най-подходящите приложения. Увеличаването на броя на разработчиците, работещи с платформата, дава повече благоприятни условия за избор на потребителите по целия свят, както и по-богати бизнес благоприятни условия за самите снабдители на приложения.

Чрез AppGallery те доближават забележителна част от локалните консуматори на смарт телефони и таблети, като в същото време се допират и до възходящата световна потребителска база на платформата. През миналата година AppGallery причисли световни приложения като Moovit и Bolt от транспортната промишленост, Viber в бранша на връзките и други известни приложения като Booking.com и Tidal. Множество български банки, медийни приложения, приложения за разнообразни локални услуги като таксита и доставка на храна, стрийминг на TV и видео наличие, както и финансови услуги, които разрешават безконтактни заплащания като Phyre, Pay by Vivacom, A1 Wallet и iCard, са разполагаем на българските консуматори в AppGallery.

AppGallery също по този начин оказа помощ на над 10 000 китайски приложения да навлязат в чужбина и да разнообразят преживяването от потреблението на приложения на световните консуматори. Популярни платформи като Banggood съумяха да се възползват от неповторимата позиция на Huawei. Други образци за китайски приложения, достигащи до международната публика посредством AppGallery, включват Pascal`s Wager, Rise of Kingdoms: Lost Crusade и Night of Full Moon.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР