Ръст на трудовия травматизъм при мъжете с над 17 процента

...
Ръст на трудовия травматизъм при мъжете с над 17 процента
Коментари Харесай

Ръст на трудовите злополуки при мъжете с над 17 процента за последните 12 месеца

Ръст на трудовия травматизъм при мъжете с над 17 % за последните 12 месеца регистрират от Националният застрахователен институт. Злополуките на работното място през 2023 година са с 270 повече за мъжете,  а случаите с дами понижават със 143.

По оперативни данни на Осигурителния институт, за последните 24 месеца случаите на работното място нарастват с 5 % през предходната година, по отношение на 2022 година Отчетливо се усилват злополуките с мъже-работници. През същата година са били 1565.

Година по-късно броят им се усилва с 270. При дамите на годишна база се следи понижение в броя на пострадванията, свързани с извършване на служебните отговорности. През 2023 година те са били 874.

Година по-рано са 143 повече. Положителна наклонност регистрира Национален осигурителен институт във връзка с тежестта и времето, належащо за възобновяване. Средно 67 са изгубените календарни дни от един случай преди две години, а през предходната са били нужни 62. Търговията на дребно е отличник по произшествия по време на работа през предходната година с 250 регистрирани. Следва сухопътният превоз с 207 и държавното ръководство с 203 злополуки./БНР
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР