Ръст на случаите на Ковид-19 у нас през последните седмици.

...
Ръст на случаите на Ковид-19 у нас през последните седмици.
Коментари Харесай

Ще има много заразени с ковид преди Коледа

Ръст на случаите на Ковид-19 у нас през последните седмици. Само за 3 седмици 55 000 души са си сложили от новата ваксина. 

" Ковид има все по-логично и сезонно държание. Есента случаите нарастват, хората прекарват повече време на затворени пространства. Нарастването на случаите е нещо разумно. Близкият контакт сред хората бързо натиска педала на газта на случаите. Вероятно ще имаме доста случаи още преди Коледа ", изясни в доктор Петър Марков - епидемиологът и учител в лондонското учебно заведение по тропическа медицина.

Той акцентира, че хората не си дават сметка, че всяко последващо заразяване с ковид усилва риска за тяхното здраве. 

" Много постоянно слушам хора да споделят: Аз съм прекарал инфекцията. Хората се усещат предпазени, тъй като имат имунитет. Състоянието на дългия Ковид не е добре изучено, включва композиция от разнообразни недоволства - сърце, мозък, бъбреци... Може да трае с месеци и години. Води до разнородни физически и душевен признаци. След всяко последващо заразяване рискът от дълъг Ковид се повишава ", изясни доктор Марков пред bgonair.

В по-тежките случаи дългият Ковид може да инвалидизира хората и те да изгубят работоспособността си. Затова е доста значимо хората да се защищават от инфекции.

" Грипът също може да протича тежко. В по-голяма степен визира възрастни хора. В първите две години на пандемията хората бяха по-внимателни, имаше наложени ограничения за ограничение на контактите. Това води и до по-малко предаване на грип. Сега не се пазим от Ковид и няма да се пазим от грип. Навън няма потребност нищо да вършим. Когато сме вътре, просто слагаме маска - на ниска цена метод да се пазите. Много малко стеснение на фона на риска да си загубим здравето трайно ", сподели доктор Марков.

По думите на епидемиолога признаците се припокриват в огромна степен и е мъчно да отличим грип от Ковид-19. Тестването е значимо, в случай че имаме респираторни признаци и контактуваме с други хора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР