Ръст на ранните записванията в курортите край Варна, отчитат хотелиери.

...
Ръст на ранните записванията в курортите край Варна, отчитат хотелиери.
Коментари Харесай

Ръст на ранните записвания в курортите край Варна 


Ръст на ранните записванията в курортите край Варна, регистрират хотелиери. Предварителните резервации са с до 30% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Очаква се това лято по Северното Черноморие да има повече туристи от Централна и Източна Европа.

Голям интерес към нашето море има от посетители от Румъния и Полша. И през този сезон от сектора ще би трябвало да се оправят с редица проблеми, с цел да запълнят легловата си база, съобщи Българска национална телевизия.

В хотел в курорта “Златния пясъци “ ранните записвания са сред 25 и 30%, само че към момента не са достигнати равнищата преди пандемията от Ковид. Цената на предлагания туристически артикул също няма да е фрапантно повишена.

„ Миналата година сме сключили договорите за този сезон, напълно малко, с 1-2 евро сме вдигнали цената, тъй като той пазарът не може да я поеме. И ние желаеме да продаваме скъпо, само че не може. Не се получава. Затова се мъчим да направляваме колкото може разноските си и в това време да не страда услугата “, показа хотелиерът Стела Деянова.

Експертите считат, че за поредна година войната в Украйна ще окаже неподходящо въздействие на сезона у нас.

„ Най-вече във връзка с немския пазар и това го споделиха всички оператори, които работят в Германия. Каквото и да вършим, колкото и реклама да вършим на този пазар, хората са обезпокоени, насочват се повече към нашите конкурентни дестинации “, сподели проф. Стоян Маринов, съпредседател на Варненска туристическа камара.

„ Войната извънредно доста зависи, тъй като тя ни спря всичките съветски посетители. Спря и украинските посетители, в този момент украинците са в качество към този момент на бежанци и на служащи, чиновници, само че не и на туристи “, съобщи хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

От сектора разчитат почиващите българи да предпочетат родното море за своята лятна отмора.

„ Вярно е, че цените много подскочиха на заведенията за хранене, изключително тези туристи, които избират самостоятелно настаняване. Разходите и за тях се покачват, само че да се надяваме, че той българинът не се отхвърля от отмора и тази година също ще бъде главен сегмент на нашето Черноморие “, изясни проф. Стоян Маринов.

„ Преди години лятото чартърите бяха един след различен. Вече не е по този начин. Немският пазар съвсем се е затворил. Много са малко. Трудно подвигат чартъри. Може би в тази посока би трябвало да се търси някаква поддръжка от страна на министерството “, съобщи Стела Деянова.

Надеждите на сектора са през това лято ситуацията да е по-спокойна и да няма произшествия, като с взривената язовирна стена в Украйна, които да повлияят отрицателно на туристическия сезон у нас.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР