Ръст на процента положителни проби за коронавирус в рамките на

...
Ръст на процента положителни проби за коронавирус в рамките на
Коментари Харесай

Пандемията настъпва: Все по-голяма част от страната навлиза в тъмночервената зона

Ръст на % позитивни проби за ковид в границите на денонощие и усилване на натиска над здравната система. Това сочат данните на Единния информативен портал за развиването на пандемията у нас.

Новите случаи за миналото денонощие са 1000. 86% от тях са при хора без ваксина. 43-ма са умряли, от които 95% са неимунизирани.
504 са излекувани. Пациентите в болница към този момент надвишиха 6000.

Снимка: btvnovinite.bg

Все по-голяма част от страната навлиза в тъмночервената зона по заболеваемост. В жълто остават единствено Плевен и Кърджали. От през днешния ден в тъмночервено е и Добрич. На ръба е Ямбол. Най-критично е във Видин, където инфектираните наближават 900 на 100 хиляди

В същото време огромни лечебни заведения като „ Пирогов “ стопират да одобряват Коронавирус заболели заради липса на свободни кревати. Столичната болница „ Св. Анна “ също сигнализира за изчерпани кревати.

Според здравните управляващи обаче свободни кревати за пациенти с COVID-19 към момента има и системата съумява да смогне на натиска.

„ В момента системата е натоварена. Претоварена към този момент е различен епитет. Достатъчно натоварена е, само че реагира. Страната към този момент като цяло навлиза в алено. В рамките на тази седмица ще излезе национална заповед, която ще очертае ограниченията “, посочи зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

Снимка: btvnovinite.bg

Според здравното ведомство се постанова въвеждане на нови ограничения и се чака през днешния ден следобяд да стане ясно какви ще бъдат те. Като цяло обаче методите са два – ограничаващи ограничения или въвеждане на „ зелен документ “ за личния състав и посетителите на заведения, хотели, обществени домове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР