Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантична и средновековна

...
Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантична и средновековна
Коментари Харесай

Над 5000 хил. посетители отчита крепост „Туида“ за пролетно-летния сезон

Ръст на посетителите през 2023 година регистрира Късноантична и средновековна цитадела „ Туида “. От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г., един от най-атрактивните сливенски туристически обекти е посетен от над 5000 гости. Сред тях са български и задгранични туристи. С към 1000 са се нараснали посетителите тази година спрямо миналата 2022 година Отчита се растеж на груповите визити през юли и се чака наклонността да се резервира и през август. Най-голям интерес се вижда към пакетните услуги и просветителните стратегии, които се оферират в обекта. Силен е ползата и към събитията, обичайно провеждащи се на сцената в крепостта.

Чуждестранните туристи, посетили обекта, са преобладаващо от Европа, само че се вижда повишение и на броя на туристите от по-далечни дестинации.

Все повече поданици на община Сливен избират площите зад крепостните зидове за своите празници – детски рождени дни, сватбени ритуали и други

Крепост „ Туида “ продължава да бъде преди всичко в класациите на разнообразни платформи за оферти за визити в района. Оценките, които слагат посетителите, са преобладаващо „ отлични “ и „ доста положителни “.

През летния интервал туристическият обект е наличен за гости от 9 до 20 ч., без почивен ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР