Ръст на пенсиите с около 10% през юли догодина. Това

...
Ръст на пенсиите с около 10% през юли догодина. Това
Коментари Харесай

С 10% по-високи пенсии от юли 2024 г., майчинството за втората година – 933 лв.

Ръст на пенсиите с към 10% през юли следващата година. Това планува планът за бюджета за 2024 година, заяви президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов пред bTV след среща в Министерския съвет.
Прочетете още
Правителството предложения на срещата единствено представители на синдикатите, работодателите не участваха. Страните са обсъждали бюджета за следващата година, който кабинетът има период да внесе в Народното събрание до 15 ноември. По думите на Манолов проектите са за 10% актуализация на пенсиите през юли.
 
Промени се обмислят и в размера на майчинството за втората година на детето, а точно то да е равно на минималната работна заплата.

Размерът на заплатата за следващата година беше повишен и от януари тя ще е 933 лева Промени при другите типове компенсации към този момент не се плануват.
 
На срещата не е обсъждано дали ще има коледни добавки за пенсионерите за тази година. Финансовият министър преди дни съобщи, че такива не са планувани, а по-късно министър председателят посочи, че окончателното решение ще се вземе, откакто се види осъществяването на бюджета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР