Ръст на обявите за работа, но по-малко на годишна база.

...
Ръст на обявите за работа, но по-малко на годишна база.
Коментари Харесай

Ръст с почти 40% на обявите за работа

Ръст на обявите за работа, само че по-малко на годишна база. Общият брой на обявите е повишен с 37% (11 200 разгласи повече) по отношение на декември 2023 година На годишна база се регистрира спад от 10%, като обявите за работа са с близо 4500 по-малко от януари 2023 година Във всеки един от секторите се следи двуцифрен растеж на предложенията.

Според Християн Петков от JobTiger равнището на предлагането е отмерено. " През някои месеци имаме растеж - през други спад, само че като цяло се движат сред 45-47 000 на месечна база.В началото и средата на декември има фрапантен спад, това е общоприетоо. Причината е, че огромна част от бизнеса стопира да работи - процесите по търсене и предложение понижават. Тенденцията се възвръща през януари. Наблюдаваме спад съвсем във всички браншове на база на предходната година. През цялата 2023 година огромен е спадът в IT бранша. През 2024 година се чака възобновяване - реалистично е да е в последното тримесечие на годината ", изясни той.

По думите му няма съкращения, а понижено предложение в IT бранша. " Търсят се повече хора в опазването на здравето, само че огромна част за позиции в чужбина. Секторът, който предлага най-вече работа, е " Търговия и продажби ", а в хотелиерството се чака нарастване на предлагането. Делът на обявите от у дома е по-малък - това се дължи още веднъж на IT бранша ", уточни Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР