Ръст на летните почивки през пролетта по Южното Черноморие –

...
Ръст на летните почивки през пролетта по Южното Черноморие –
Коментари Харесай

Готово ли са морските ни курортите за туристите през май?

Ръст на летните почивки напролет по Южното Черноморие – предварителните резервации са с 20% повече по отношение на предходната година по това време.

Хотелиерите се готвят да отворят по-рано – след броени дни. Те чакат това лято повече туристи от Централна и Източна Европа, съобщи bTV.

В един от хотелите в Слънчев бряг към този момент тече подготовка за сезона. За да посрещне първите туристи, хотелът ще отвори на 1 май.

„ Първите пристигания у нас ще са румънските туристи – те идват за Великденските празници. На 2 май чакаме първите чартъри от Англия. Отчитаме 18% растеж на записванията по отношение на същия интервал на предходната година “, изяснява хотелиерът Христо Караилиев.

В курортите на юг най-вече посетители се чакат от Румъния, Англия и Полша. Отстъпките за ранни резервации стигат до 30%.

„ Ние имаме резервации още от предишното лято за тази година – още от края на юли и август 2023 година “, отбелязва и Янчо Парушев, който също е хотелиер.

Туроператорите обаче срещат проблем поради по-високи летищни такси.

„ Ще понижат с към 20% чартърните си стратегии. Това ще окаже една отрицателна наклонност на продажбите и записванията за летния сезон на 2024 година “, счита туроператорът Иван Кирязов.

И от Слънчев бряг bTV отива в Арапя, където огромното наводняване предишния септември потопи целия къмпинг. Включително бунгалата и караваните на Тихомир Борисов.

„ Тези стаи не са ремонтирани изобщо, тъй като занапред ще чакаме да съхне. Всичко се сменя – мебели, матраци… всичко отпътува “, споделя Тихомир Борисов.

В Арапя почистването даже с тежка техника продължава. И макар, че към момента не е изцяло възобновен, в къмпинга съвсем всичко е резервирано.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР